ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις κατά του μνημονίου στα Χανιά

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 17:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συγκεντρώσεις κατά του μνημονίου στα Χανιά
Facebook Twitter Whatsapp
Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες, συνδικάτα και εργαζόμενοι στα Χανιά εξέφρασαν σήμερα την αντίθεσή τους στα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο.
Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες, συνδικάτα και εργαζόμενοι στα Χανιά εξέφρασαν σήμερα την αντίθεσή τους στα μέτρα που επιβάλλει το μνημόνιο.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων.

«Οι εργαζόμενοι, εκφράζουν με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή τους στα μέτρα που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια και αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης»  τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, Φώτης Ριγανάκος.

Πριν την συγκέντρωση, στην πλατεία 1866, μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει την είσοδο σούπερ μάρκετ στην πόλη των Χανίων.

Στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε και η συγκέντρωση που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Ωστόσο, από την συγκέντρωση αυτή δεν έλειψε η ένταση και η λεκτική κυρίως αντιπαράθεση, όταν ομάδα νεαρών που συμμετείχε στην εκδήλωση άρχισε να αποδοκιμάζει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρη Κορναράκη, ο οποίος βρισκόταν στο βήμα και λίγο μετά και την εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ.

To γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των οργανωτών, που κάλεσαν τους νεαρούς αντί να αποδοκιμάζουν να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν από μικροφώνου τις θέσεις τους.

Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν τα συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των νέων μέτρων.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό και πλακάτ, ενώ στην πλατεία της αγοράς στήθηκαν και οι πρώτες σκηνές αγανακτισμένων πολιτών.

«Αν δεν αγωνιστούμε είμαστε και εμείς συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή για την ελληνική κοινωνία» τόνισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, ενώ η γραμματέας του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, Ντίνα Κληρονόμου, επεσήμανε μεταξύ άλλων: « Εδώ και ένα μήνα ο λαός απέδειξε πως δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς του στυλ, χρεοκοπία ή μεσοπρόθεσμο».

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα νεαρών έγραψε συνθήματα κατά του μνημονίου σε πολλά σημεία της πόλης.

Αύριο, στις 10 το πρωί, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει αποκλεισμό του κτιρίου της εφορίας στα Χανιά.