ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη ένα αρκουδάκι θύμα τροχαίου

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2011, 13:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ακόμη ένα αρκουδάκι θύμα τροχαίου
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα αρκουδάκι, μόλις ενός έτους, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αθαμανίας-Γαρδικίου του νομού Τρικάλων.
Ένα αρκουδάκι, μόλις ενός έτους, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αθαμανίας-Γαρδικίου του νομού Τρικάλων. Ειδοποιήθηκε η ομάδα άμεσης επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ οι οποίοι, μαζί με εκπρόσωπο του δασαρχείου και τον κτηνίατρο Πύλης, έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να γίνει νεκροψία. «Δυστυχώς όμως», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το αρκουδάκι βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου του, με πιθανότερο να θεωρείται ότι έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος».

Τα τελευταία χρόνια πάντως, σύμφωνα με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της μεγάλης κινητικότητας των ζώων την εποχή αυτή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ επαναφέρει συνεχώς (με υπομνήματα και συναντήσεις με εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων) το ζήτημα τόσο της κατάλληλης περίφραξης των αυτοκινητοδρόμων (Εγνατία οδός) σε περιοχές παρουσίας αρκούδας, όσο και την ανάγκη τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης στο παλιό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές και τις νυχτερινές ώρες, και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.