ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνης: Υποχρέωση όλων να συμβάλουμε στη μείωση της έντασης

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2011, 19:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καμίνης: Υποχρέωση όλων να συμβάλουμε στη μείωση της έντασης
Facebook Twitter Whatsapp
Tην αναθεώρηση της χρήσης χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις ζήτησε σήμερα με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Καμίνης, που κινητοποίησε τα συνεργεία του δήμου από τις 2.00 τα χαράματα προκειμένου η πόλη να καθαριστεί και να είναι προσπελάσιμη και λειτουργική από τους πολίτες, μπροστά στις εκτεταμένες ζημιές που έχουν ήδη συντελεστεί στα μνημεία, τους δρόμους και τις πλατείες, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απεύχεται να ξαναζήσει η πόλη παρόμοιες καταστάσεις .
Tην αναθεώρηση της χρήσης χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις ζήτησε σήμερα με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Καμίνης, που κινητοποίησε τα συνεργεία του δήμου από τις 2.00 τα χαράματα προκειμένου η πόλη να καθαριστεί και να είναι προσπελάσιμη και λειτουργική από τους πολίτες, μπροστά στις εκτεταμένες ζημιές που έχουν ήδη συντελεστεί στα μνημεία, τους δρόμους και τις πλατείες, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απεύχεται να ξαναζήσει η πόλη παρόμοιες καταστάσεις . «Η Αθήνα δεν πρέπει να ξαναζήσει μια μέρα σαν τη χθεσινή. Αυτό είναι ευθύνη όλων» αναφέρει και προσθέτει ότι «η κατάσταση πολέμου και βίας, οι τραυματισμοί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στη μάχη των χημικών αερίων, οι σοβαρές και εκτεταμένες καταστροφές δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην πόλη. Προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή και ιδίως στον τουρισμό». Για τον περιορισμό αυτών των φαινομένων ο κ. Καμίνης υποστηρίζει ότι «είναι υποχρέωση όλων - και κυρίως του κράτους, των υπηρεσιών του και της Ελληνικής Αστυνομίας - να συμβάλουμε στη μείωση και όχι στη κλιμάκωση της έντασης· στον έλεγχο και όχι στην επέκταση της βίας. Η επιβεβλημένη προστασία της ακώλυτης λειτουργίας της Βουλής πρέπει να συμβαδίζει με την προστασία του δικαιώματος της ειρηνικής δημόσιας συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας. Η χρήση των χημικών αερίων πρέπει να αναθεωρηθεί λόγω της επιβάρυνσης που προκαλεί σε μεγάλα τμήματα της πόλης, όπως είχε εξαγγείλει η παρούσα κυβέρνηση το 2009».

«Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων κάνουν κάθε τι δυνατό για να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά από την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους. Όμως οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και ο δήμος με τα μέσα που διαθέτει αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασής τους. Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Ο δήμος θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.