ΕΛΛΑΔΑ

Σωρεία καταγγελιών για χρήση τουρκικού τσιμέντου σε δημόσια έργα της Λάρισας

Δημοσίευση 1 Ιουλίου 2011, 13:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σωρεία καταγγελιών για χρήση τουρκικού τσιμέντου σε δημόσια έργα της Λάρισας
Facebook Twitter Whatsapp
Την εισαγωγή και διάθεση στην τοπική κατασκευαστική αγορά της Λάρισας για τις ανάγκες Δημοσίων Υπηρεσιών (στεγαστικά έργα στην 1η Στρατιά στη Λάρισα) τούρκικου τσιμέντου, σε βάρος της εγχώριας παραγωγής, καταγγέλει η Ομοσπονδία Εργατών-Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος.
Την εισαγωγή και διάθεση στην τοπική κατασκευαστική αγορά της Λάρισας για τις ανάγκες Δημοσίων Υπηρεσιών (στεγαστικά έργα στην 1η Στρατιά στη Λάρισα) τούρκικου τσιμέντου, σε βάρος της εγχώριας παραγωγής, καταγγέλει η Ομοσπονδία Εργατών-Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία προέβη ήδη σε έντονο διάβημα τόσο προς το αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και προς το υπουργό Οικονομικών, θέτοντας την Πολιτεία προ των ευθυνών της.

Με το διάβημα-καταγγελία χαρακτηρίζεται άτυχη και κατακριτέα η συγκεκριμένη επιλογή, σε μιά, μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο, που οι τοπικές Επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και ζητείται η άμεση αναθεώρησή της.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της, εάν και κατά πόσο τηρούνται οι προβλεπόμενες, για την εισαγωγή τσιμέντου στη χώρα μας ελληνικές και κοινοτικές νομοθετικές προϋποθέσεις και για άλλη μιά φορά αξιώνει την εντατικοποίηση των ελέγχων απο τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες της Πολιτείας.