ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση της Μπακογιάννη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια

Δημοσίευση 1 Ιουλίου 2011, 15:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση της Μπακογιάννη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια
Facebook Twitter Whatsapp
Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία έχει καταθέσει πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την επεξεργασία ενός νέου θεσμικού πλαισίου ασφάλειας για τη χώρα.
Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία έχει καταθέσει πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την επεξεργασία ενός νέου θεσμικού πλαισίου ασφάλειας για τη χώρα. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε ότι σήμερα χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ανομίας και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι επλήγη ο τουρισμός από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Σε άλλη ερώτηση αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας από κάποιους αστυνομικούς, είπε ότι η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και υπάρχουν αστυνομικοί των 800 ευρώ.

«Δεν έχω δείγματα παρακράτους. Οι εξηγήσεις, τις οποίες έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., είναι επαρκείς. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε πλέον την περίοδο της δικτατορίας. Στην Ελλάδα σήμερα δεν διώκεται το φρόνημα κανενός», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μιλώντας για το Μεσοπρόθεσμο είπε ότι «ήταν το διαβατήριο για να πάρει η Ελλάδα την πέμπτη δόση», ενώ τοποθετούμενη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημείωσε πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Παράλληλα αποδοκίμασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά που είπε ότι «δεν θα ψηφίσει προκαταβολικά ούτε το 'μνημόνιο 2' για τη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας» και τον κατηγόρησε ότι «βάζει φωτιά στο μπαρούτι».