ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση της ΔΑΚΕ κατά κυβέρνησης και ΝΔ

Δημοσίευση 1 Ιουλίου 2011, 17:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επίθεση της ΔΑΚΕ κατά κυβέρνησης και ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp
Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης και της ΝΔ προχώρησε σήμερα η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.
Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης και της ΝΔ προχώρησε σήμερα η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο. Η ΔΑΚΕ - ΓΕΝΟΠ αναφερόμενη στην κυβέρνηση κάνει λόγο για «δικτατορικό καθεστώς» ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ως «συνοδοιπόρο του ΠΑΣΟΚ» και μιλά για «θεωρητικά σαϊνια που πιέζουν τον κ. Σαμαρά, σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Θύτης του λαού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξελίχθηκε σε ένα γνήσιο αντιδραστικό καθεστώς, το οποίο παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους νόμους, και πάνω από όλα την θέληση του λαού, αποφάσισε να παραδώσει την χώρα στους τοκογλύφους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.» και προστίθεται μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς από χθες άλλοθι στον θύτη δίνει και η Ν.Δ. η οποία ψηφίζοντας, τον εφαρμοστικό νόμο για τις αποκρατικοποιήσεις , τις εργασιακές σχέσεις, τις απολύσεις, την εφεδρεία, ουσιαστικά καταφέρνει το μέγιστο πολιτικό λάθος». Να απολογείται στο εξωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως ανεύθυνη και λαϊκίστικη δύναμη και να κατηγορείται στο εσωτερικό της χώρας ως συνοδοιπόρος του ΠΑΣΟΚ και ως άλλος πόλος της ίδιας βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής.

Αλήθεια, όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι έως χθες υπουργοί της Ν.Δ. που τώρα κρύβονται, γιατί άλλαξαν θέση και άποψη σε αυτά που επί 6 χρόνια υποστήριζαν και ψήφιζαν;

Γιατί αυτά που δεν νομοθέτησαν οι ίδιοι σήμερα τα στηρίζουν ψηφίζοντάς τα;

Πότε έκαναν λάθος και γιατί ήταν λάθος η διασφάλιση των εργαζομένων και η συμμετοχή του κράτους στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας;

Αναρωτιέται κανείς για όλα αυτά τα «θεωρητικά τομεακά σαϊνια» που πιέζουν τον κ. Σαμαρά, σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Από πού νομιμοποιούνται να εκφράζουν τη Ν.Δ., προωθώντας τέτοιες απόψεις;

Δυστυχώς όμως «στη Ν.Δ. του μεγάλου οραματιστή και δημιουργού εθνικού πλούτου Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρεισέφρησαν οι νεοφιλελεύθερες θέσεις των Μητσοτάκηδων και άλλων απαίδευτων πολιτικών. Οι νεοφιλελεύθεροι μόνιμοι κάτοχοι των πάνελ της τηλεόρασης και λόγο οικογενειοκρατίας των καρεκλών της βουλής, εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους και την ελίτ της ελληνικής κοινωνίας».