ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ στο επίμαχο βίντεο

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2011, 18:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΕΛ.ΑΣ.: Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ στο επίμαχο βίντεο
Facebook Twitter Whatsapp
Στην εξήγηση που είχε δώσει αρχικά επιμένει η Αστυνομία αναφορικά με το επίμαχο βίντεο από τα πρόσφατα επεισόδια και δείχνει άτομα με καλυμμένα πρόσωπα να συνομιλούν με αστυνομικούς και να οδηγούνται σε φυλάκιο της Βουλής.
Στην εξήγηση που είχε δώσει αρχικά επιμένει η Αστυνομία αναφορικά με το επίμαχο βίντεο από τα πρόσφατα επεισόδια και δείχνει άτομα με καλυμμένα πρόσωπα να συνομιλούν με αστυνομικούς και να οδηγούνται σε φυλάκιο της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε σχετικά με το βίντεο που είχε προβληθεί σε τηλεοπτικό σταθμό και αφορούσε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων στην οδό Όθωνος αρ. 10.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που διενήργησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής:

· Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.

· Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της ’μεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος).

· Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.

Πηγή: Naftemporiki.gr