ΕΛΛΑΔΑ

Η Χαμάς καλεί την Ελλάδα να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2011, 19:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Χαμάς καλεί την Ελλάδα να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp
Η κυβέρνηση της ισλαμικής Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να επιτρέψει τον απόπλου του διεθνούς στολίσκου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα υποχώρησε στις πιέσεις που άσκησαν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του.
Η κυβέρνηση της ισλαμικής Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να επιτρέψει τον απόπλου του διεθνούς στολίσκου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα υποχώρησε στις πιέσεις που άσκησαν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του. «Λυπούμαστε για τη θέση της Ελλάδας, η οποία υποχώρησε στις διεθνείς πιέσεις για να εμποδίσει το 'Στολίσκο της Ελευθερίας' να αποπλεύσει», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Χαμάς, Μοχάμεντ Άουαντ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο λιμάνι της Γάζας.

«Καλούμε τους Έλληνες να αναθεωρήσουν την απαγόρευση και να επιτρέψουν στα πλοία να φύγουν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ, επέκρινε τη στάση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ και Ρωσία) το οποίο κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις «να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους» για να αποτρέψουν την οργάνωση μιας νέας αποστολής για τη Γάζα.

«Ο αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να αρθεί αμέσως. Αυτό είναι το μοναδικό αποδεκτό μήνυμα. Καλούμε το Κουαρτέτο να επικεντρωθεί στη ρίζα της σύγκρουσης, που είναι η (ισραηλινή) κατοχή παρά να αναζητά μέσα για να θεραπεύσει τα συμπτώματα», αναφέρει ο Ερεκάτ σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.