ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη συνάντηση Παμπούκη-ΠΝΟ για τις απεργίες

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2011, 08:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κρίσιμη συνάντηση Παμπούκη-ΠΝΟ για τις απεργίες
Facebook Twitter Whatsapp
Αντιμέτωπος με τους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, θα βρεθεί το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, στην πρώτη του σημαντική και δύσκολη συνάντηση, από τότε που ανέλαβε τον τομέα της ναυτιλίας.
Αντιμέτωπος με τους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, θα βρεθεί το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, στην πρώτη του σημαντική και δύσκολη συνάντηση, από τότε που ανέλαβε τον τομέα της ναυτιλίας. Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών θα εκθέσει στον υπουργό τις θέσεις του για το συνταξιοδοτικό και τα ζητήματα που προέκυψαν μετά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

    Συνδικαλιστικές πηγές αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση, θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ όπου θα εξετασθούν τα νέα δεδομένα και θα αποφασισθούν αν θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις.

    Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ είχε κηρύξει την προηγούμενη Πέμπτη παναττική απεργία με αποτέλεσμα τα πλοία να δέσουν στα λιμάνια της Αττικής, αντιδρώντας για την αναδρομική μείωση στις συντάξεις των ναυτικών κατά 6% από 01/01/2011, αλλά και για θέματα που αφορούσαν το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, σε προσθήκη στο νόμο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», με την οποία τελικά δεν θα έχει αναδρομική ισχύ η μείωση των συντάξεων των ναυτικών και άλλα.