ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται την Τρίτη ο πλοίαρχος του «Θάρρος της Ελπίδας»

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2011, 09:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απολογείται την Τρίτη ο πλοίαρχος του «Θάρρος της Ελπίδας»
Facebook Twitter Whatsapp
Σήμερα, Τρίτη, απολογείται ο 68χρονος Αμερικανός πλοίαρχος του «Θάρρος της Ελπίδας», σκάφους που ανήκει στον στολίσκο που στόχο έχει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.
Σήμερα, Τρίτη, απολογείται ο 68χρονος Αμερικανός πλοίαρχος του «Θάρρος της Ελπίδας», σκάφους που ανήκει στον στολίσκο που στόχο έχει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Ο πλοίαρχος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου και οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πειραιά. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία έως την Τρίτη για να απολογηθεί.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, ένα ακόμη πλοίο, το Καναδέζικο Ταχρίρ αγνόησε την απαγόρευση απόπλου και επιχείρησε να φύγει από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, ωστόσο το λιμενικό το σταμάτησε.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι ακτιβιστές δηλώνουν ότι δεν θα το βάλουν κάτω και δίνουν ραντεβού μεσοπέλαγα, προκειμένου να φθάσουν στη Γάζα έως την Πέμπτη.


Πηγή: in.gr