ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Σύσκεψη για την πυροπροστασία στο δήμο

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2011, 16:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χανιά: Σύσκεψη για την πυροπροστασία στο δήμο
Facebook Twitter Whatsapp
Ο σημαντικός ρόλος τον οποίο καλούνται να διαδραματίσουν οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα όρια του διευρυμένου πλέον Δήμου Χανίων, στο θέμα της πρόληψης αλλά και της καταστολής των πυρκαγιών, επισημάνθηκε σε ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων.
Ο σημαντικός ρόλος τον οποίο καλούνται να διαδραματίσουν οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα όρια του διευρυμένου πλέον Δήμου Χανίων, στο θέμα της πρόληψης αλλά και της καταστολής των πυρκαγιών, επισημάνθηκε σε ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Χανίων. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν περιοχές, όπως ο Άγιος Ματθαίος, οι Άγιοι Απόστολοι και το Πρεβαντόριο, όπου υπάρχουν άλση με χαμηλή και πυκνή βλάστηση.

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στα συγκεκριμένα σημεία και σε άλλες περιοχές όπως τα Μεγάλα Χωράφια, τα Κεραμιά. Για το λόγο αυτό, τονίστηκε η αναγκαιότητα σύστασης πυροσβεστικών κλιμακίων από εθελοντές σε δημοτικές ενότητες για την περιφρούρηση των περιοχών αυτών.

Ακόμα αποφασίσθηκε τις επόμενες ημέρες, αρμόδιοι από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, να επισκεφθούν τα σημεία τα οποία κρίνεται ότι αποτελούν ζώνες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, για επιτόπια εξέταση και λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης.

Κατά την σύσκεψη, συζητήθηκε και το θέμα της πυρασφάλειας στην παλιά πόλη των Χανίων, λόγω της ιδιαιτερότητάς της, με τους στενούς δρόμους αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσονται από τους επαγγελματίες.

Για την προστασία της παλιάς πόλης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της άμεσης αποψίλωσης της χαμηλής βλάστησης που υπάρχει στα ενετικά τείχη.

Παράλληλα τέθηκε και το θέμα της αστυνόμευσης της παλιάς πόλης, κυρίως στο ζήτημα της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων, που εμποδίζουν την προσπελασιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε η χρησιμότητα του αυτόνομου υδροδοτικού δικτύου που λειτουργεί στην περιοχή της Σπλάντζιας και προτάθηκε ανάλογα δίκτυα να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της παλιάς πόλης (Τοπανάς, Καστέλι ).