ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι ετοίμαζαν κατάληψη της νήσου «Ρω» το 2009

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 12:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι Τούρκοι ετοίμαζαν κατάληψη της νήσου «Ρω» το 2009
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Τούρκοι ετοίμαζαν την κατάληψη της νήσου «Ρω» το 2009, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, ενώ έρχονται στη δημοσιότητα έγγραφα για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και το ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών στα γεγονότα.
Οι Τούρκοι ετοίμαζαν την κατάληψη της νήσου «Ρω» το 2009, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, ενώ έρχονται στη δημοσιότητα έγγραφα για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και το ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών στα γεγονότα. Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει νέα έγγραφα-φωτιά, που καταδεικνύουν το ρόλο φίλιων δυνάμεων στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και εν μέρει εξηγούν το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή ζοφερή κατάσταση.

Δύο άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53 με θέμα την Τρομοκρατία, και η Αναφορά Κατάστασης Ασφάλειας στο Εσωτερικό της Χώρας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, δύο εβδομάδες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ειρήνη αλλά και την εθνική ακεραιότητα εκείνη την ταραχώδη περίοδο.Πηγή: epikaira.gr-newpost.gr