ΕΛΛΑΔΑ

Κατέστρεψαν 500.000 ευρώ από λάθος στα ΕΛ.ΤΑ. Λιβαδειάς

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 19:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατέστρεψαν 500.000 ευρώ από λάθος στα ΕΛ.ΤΑ. Λιβαδειάς
Facebook Twitter Whatsapp
Τα συστήματα ασφαλείας με χρήση της τεχνολογίας για την προστασία των μεγάλων ποσών που μεταφέρουν οι χρηματαποστολές, δεν λειτουργούν πάντα σωστά.
Τα συστήματα ασφαλείας με χρήση της τεχνολογίας για την προστασία των μεγάλων ποσών που μεταφέρουν οι χρηματαποστολές, δεν λειτουργούν πάντα σωστά. Ένας λάθος χειρισμός είναι αρκετός για να προκαλέσει σημαντική ζημιά, όπως έγινε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Λιβαδειά, όπου καταστράφηκε  μισό εκατομμύριο ευρώ!

Το μεγάλο αυτό ποσό βρισκόταν μέσα σε ένα από τα ειδικά μεταλλικά κουτιά μεταφοράς χρημάτων που είναι παγιδευμένα με σύστημα χρωματισμού έτσι ώστε, αν πέσουν στα χέρια κακοποιών, τα χαρτονομίσματα να βαφτούν… κόκκινα κι να αχρηστευτούν. Ξαφνικά, όμως, χωρίς να έχει προηγηθεί ληστεία, το σύστημα ασφαλείας που διαθέτουν οι ειδικές βαλίτσες ενεργοποιήθηκε!

Το αποτέλεσμα ήταν να αχρηστευτεί το ποσό των 500.000 ευρώ που είχαν μόλις μεταφερθεί στο υποκατάστημα! Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς και γιατί συνέβη η ενεργοποίηση και ήδη διατάχθηκε έρευνα για να εξακριβωθεί αν υπήρξε ανθρώπινο λάθος, ή υπήρξε κάποια βλάβη στο σύστημα. Το θέμα είναι ότι σε καιρούς χαλεπούς, μισό εκατομμύριο ευρώ πήγε… στράφι!


Πηγή: seleo.gr