ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπησαν πάλι οι ληστές των κοσμηματοπωλείων

Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2011, 08:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χτύπησαν πάλι οι ληστές των κοσμηματοπωλείων
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα ληστεία σε κοσμηματοπωλείο σημειώθηκε με τον τρόπο που έχει γίνει "σήμα κατατεθέν" συγκεκριμένης σπείρας, αυτή τη φορά στο Νέο Φάληρο και στην οδό Ειρήνης, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την προηγούμενη αντίστοιχη ληστεία.
Νέα ληστεία σε κοσμηματοπωλείο σημειώθηκε με τον τρόπο που έχει γίνει "σήμα κατατεθέν" συγκεκριμένης σπείρας, αυτή τη φορά στο Νέο Φάληρο και στην οδό Ειρήνης, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την προηγούμενη αντίστοιχη ληστεία. Οι δράστες ανέβηκαν στο πεζοδρόμιο, έδεσαν τα ρολά ασφαλείας του καταστήματος με το όχημα και στη συνέχεια τα αφαίρεσαν από την πρόσοψη κάνοντας όπισθεν με ταχύτητα.

"Κλειδί" για την επιτυχία της μεθόδου είναι, μεταξύ άλλων, η χρήση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας. Ο λόγος, είναι ότι έτσι δεν κινδυνεύουν να ανοίξουν οι αερόσακοι από τους κραδασμούς κατά την αποκόλληση των ρολών ασφαλείας.

Ακολούθησε η εισβολή στο κατάστημα όπου και αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, από τις προθήκες της βιτρίνας και άλλους χώρους στο εσωτερικό.

Οι δράστες διέφυγαν στη συνέχεια και η Αστυνομία αναζητά τα ίχνη τους.

Η Ασφάλεια θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι δράστες ευθύνονται τουλάχιστον για άλλες τέσσερις πανομοιότυπες ληστείες, σε Πετρούπολη, Χολαργό, Νέα Φιλαδέλφεια και Πειραιά.