ΕΛΛΑΔΑ

Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους υφυπουργούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2011, 14:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους υφυπουργούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Facebook Twitter Whatsapp
Δίχως εκπλήξεις μοιράστηκαν οι αρμοδιότητες στους υφυπουργούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντ. Ρόβλια και Π. Τζωρτζάκη, καθώς ο πρώτος αναλαμβάνει τη διοικητική οργάνωση και ο δεύτερος την ανάπτυξη της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.
Δίχως εκπλήξεις μοιράστηκαν οι αρμοδιότητες στους υφυπουργούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντ. Ρόβλια και Π. Τζωρτζάκη, καθώς ο πρώτος αναλαμβάνει τη διοικητική οργάνωση και ο δεύτερος την ανάπτυξη της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Σύμφωνα με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στον Ντίνο Ρόβλια ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες της διοικητικής οργάνωσης, της γενικής διεύθυνσης κατάστασης προσωπικού, της διοικητικής υποστήριξης, καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικού Εκσυγχρονισμού. Επίσης, στην ευθύνη του κ. Ρόβλια ανήκουν η Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμογής Προγραμμάτων του υπουργείου, το Εθνικό Τυπογραφείο, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Στον Παντελή Τζωρτζάκη ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες για την υπηρεσία ανάπτυξης πληροφορικής, η «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ», καθώς και η Ειδική Γραμματεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013 και όλων των υπαγομένων σε αυτήν μονάδων.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δύο υφυπουργοί εξαιρούνται από τη νομοθετική πρωτοβουλία, την έγκριση των κατ΄ εξαίρεση προσλήψεων προσωπικού όλων των φορέων του δημοσίου τομέα, την έγκριση χρηματοδοτήσεων, εκτός των τακτικών και αυτών που προκύπτουν από νόμιμες ή συμβατικές υποχρεώσεις κ.λπ.