ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επίθεση δημοτικού συμβούλου στον Καμίνη για τους «Αγανακτισμένους»

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2011, 08:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέα επίθεση δημοτικού συμβούλου στον Καμίνη για τους «Αγανακτισμένους»
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα προβλήματα δημιουργούνται στην δημοτική παράταξη του κ. Καμίνη, που βρίσκεται για μια ακόμα φορά στη δίνη πολιτικών διαφωνιών μεταξύ στελεχών και κομμάτων που στήριξαν την εκλογή του.
Νέα προβλήματα δημιουργούνται στην δημοτική παράταξη του κ. Καμίνη, που βρίσκεται για μια ακόμα φορά στη δίνη πολιτικών διαφωνιών μεταξύ στελεχών και κομμάτων που στήριξαν την εκλογή του. Βολές κατά του δημάρχου Αθηναίων για τις παρεμβάσεις του στο ζήτημα των σκηνιτών και των "Αγανακτισμένων" της πλατείας εξαπέλυσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, διά στόματος του δημοτικού τους συμβούλου κ. Φίλιππου Δραγούμη, ο οποίος έχει εκλεγεί με την παράταξη του κ. Γ. Καμίνη.

Ο κ. Δραγούμης , με επιστολή του προς τον κ. Καμίνη και τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας στο Δήμο Αθηναίων, εκφράζει τη διαφωνία του με την στάση που, όπως τονίζει, κράτησε τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος προβάλλοντας ως μείζον πρόβλημα τις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος και τους "Αγανακτισμένους" ως πλήγμα στον τουρισμό.

Ήδη, έχει ζητήσει συνάντηση για σήμερα Τρίτη με τον κ. Καμίνη, τον οποίο εγκαλεί και για μη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και για έλλειψη διαλόγου , ακόμα και , εντός της δημοτικής παράταξης, στην οποία είναι επικεφαλής.

Όπως εξηγεί ο κ. Δραγούμης, μιλώντας προς το «Βήμα», ο λόγος που τον έκανε να στείλει την επιστολή είναι «ο φόβος μήπως η πρωτοβουλία του Δήμου χρησιμοποιηθεί σαν το πράσινο φως για να έρθει η Αστυνομία να διώξει τις σκηνές ή με άλλα λόγια η κυβέρνηση ρίξει το μπαλάκι για επέμβαση της αστυνομίας στο Δήμο».

Κατά την άποψη του κ. Δραγούμη -ανήκει στην "Οικολογική Αθήνα", τη δημοτική κίνηση που στηρίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους, και συμμετέχει στην παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο Αθηναίων - η κίνηση των "Αγανακτισμένων" «ξεκίνησε με αυτοδιαχείριση και με τον ίδιο τρόπο , με λαϊκές συνελεύσεις, θα μπορούσε να αποφασίσει για το πώς θα κλείσει ο κύκλος, επίσης πάντα, με ειρηνικό τρόπο».

Μάλιστα, είναι ξεκάθαρος στην άποψη ότι «δεν θέλουμε άλλη βία, όπως αυτή που υπήρξε ιδίως στις 28 και 29 Ιουνίου από την αστυνομία με τα χημικά και όλα αυτά. Ο τουρισμός δεν βλάφθηκε από την ειρηνική διαμαρτυρία αλλά από την αστυνομική καταστολή. Αν έχουν μπει άστεγοι και χρήστες ουσιών στην πλατεία του Συντάγματος, πρέπει να αντιμετωπιστούν με κοινωνικό τρόπο και όχι με σκούπα».

Ο κ. Δραγούμης σημειώνει ότι «και οι διατυπώσεις του κ. Καμίνη για την απομάκρυνση των σκηνών άφηναν περιθώρια να θεωρηθεί ότι παίρνει το μπαλάκι από την κυβέρνηση , αποπνέοντας μια κατασταλτική αντίληψη». Πάντως, θεωρεί ότι «είναι πιθανόν αυτά που είπε ο Γιώργος ο Καμίνης να παρεξηγήθηκαν. Έχω την εντύπωση ότι θα διευκρινισθεί τις επόμενες μέρες. Πάντως, δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα ούτε στην παράταξη ούτε στο δημοτικό συμβούλιο». Εμφανής η αιχμή του κ. Δραγούμη, ο οποίος όπως λέει, προσπάθησε να επικοινωνήσει την Δευτέρα τηλεφωνικά με τον κ. Καμίνη, αλλά δεν κατέστη δυνατόν και, «όπως όλα δείχνουν θα τον συναντήσω την Τρίτη» .

Ο κ. Δραγούμης πιστεύει ότι «υπάρχει μια τάση να ρίχνουν την ευθύνη στους σκηνίτες για ό,τι γίνεται, ακόμα και για τον τουρισμό, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση είχε τη διάθεση να πετάξει το μπαλάκι στο Δήμο, ενώ η αγανάκτηση οφείλεται στα κυβερνητικά μέτρα και το μεσοθέσμο». Το αίτημα για «περισσότερη δημοκρατία», είναι σύμφωνα με τον κ. Δραγούμη, το νόημα της κίνησης των διαδηλωτών της Πλατείας, μια και, όπως ο ίδιος λέει «ο όρος αγανακτισμένοι είναι περιοριστικός».

Πάντως, δεν θεωρεί ότι η επιστολή του θα πρέπει να προκαλέσει τριγμούς στην παράταξη, «ούτε να μας τρομάζει γιατί έτσι κι αλλιώς είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα, με διαφορετικές προσεγγίσεις». Συμπληρώνει ωστόσο ότι «το ζήτημα είναι ότι άλλοτε ο διάλογος λειτουργεί σωστά και άλλοτε όχι...».
Πηγή: Το Βήμα