ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορική απόφαση - Για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2011, 14:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιστορική απόφαση - Για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Facebook Twitter Whatsapp
Σε προαγωγές δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις του προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, προέβη το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.
Σε προαγωγές δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις του προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, προέβη το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. Τα κενά δημιουργήθηκαν την 30η Ιουνίου 2011, ύστερα από τις συνταξιοδοτήσεις δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαντωνίου, προήγαγε σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου τη Ρένα Ασημακοπούλου, σε αντιπροέδρους τους Αθανάσιο Κουτρομάνο και Γεώργιο Χρυσικό, σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Αναστάσιο Γκότση, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Μιχαήλ Ζυμή και την Ευφροσύνη Κραμποβίτη και σε Γενικό Επίτροπο Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων την Ελένη Διακομανώλη.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στη δικαστικά χρονικά τοποθετήθηκε γυναίκα τόσο στη θέση του πρόεδρου του Αρείου Πάγου όσο και στην άλλη, του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.