ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες: Κάτω από τη βάση το 35% των υποψηφίων

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2011, 18:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πανελλήνιες: Κάτω από τη βάση το 35% των υποψηφίων
Facebook Twitter Whatsapp
Πτωτικά κινούνται οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τα οποία περιλαμβάνουν την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης (ΓΒΠ) ,που επιτρέπει καλύτερη προσέγγιση του επιπέδου των βάσεων.
Πτωτικά κινούνται οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τα οποία περιλαμβάνουν την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης (ΓΒΠ) ,που επιτρέπει καλύτερη προσέγγιση του επιπέδου των βάσεων. Η πτώση είχε ήδη διαφανεί από τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις, τώρα, απλώς, επιβεβαιώνονται, όμως για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων κατά πάσα πιθανότητα, στο δεύτερο 15μερο του Αυγούστου. Η πτώση των βάσεων ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που τα θέματα φέτος ήταν δυσκολότερα σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Αυτόματα ο αριθμός των υποψηφίων κάτω από τη βάση μεγαλώνει, ενώ μικραίνει ο αριθμός των αριστούχων.

Συγκερκιμένα, φέτος οι αριστούχοι είναι 1,48%, ενώ πέρυσι ήταν 3,3%. Οι υποψήφιοι της Θετικής και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 1 συγκέντρωσαν τα περισσότερα άριστα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι χειρότερες επιδόσεις σημειώθηκαν στην Τεχνολογική Κατεύθυνση 2 και στη Θεωρητική Κατεύθυνση. Συνολικά, ο γενικός βαθμός πρόσβασης του 35% των υποψηφίων κινήθηκε κάτω από τη βάση.

Η πτώση σε ορισμένες σχολές, ενδέχεται να πλησιάσει τα 2000 μόρια, αλλά σε Ιδρύματα στην περιφέρεια. Όμως, το σημαντικότερο όλων είναι ότι διαφαίνεται πτώση σε περιζήτητες σχολές, όπως για παράδειγμα οι ιατρικές στην περιφέρεια αλλά και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου η πτώση δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 150 μόρια.

Μεγάλη πτώση αναμένεται στις φυσικομαθηματικές σχολές, όπως επίσης και στους μηχανολόγους, μηχανικούς υπολογιστών κ.λπ. Μεγάλη αναμένεται η πτώση και στις περιζήτητες νομικές σχολές, ιδιαίτερα της περιφέρειας, που δεν αποκλείεται η πτώση να είναι εντυπωσιακή. Επίσης, σε πτωτική τάση είναι τα παιδαγωγικά τμήματα της περιφέρειας, ενώ εντυπωσιακή αναμένεται η πτώση και των σχολών του πέμπτου πεδίου με τις οικονομικές σχολές, που δεν αποκλείεται να αγγίξει -αν δεν ξεπεράσει σε ορισμένα τμήματα- και τα 1500 μόρια.