ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτικός μηχανικός ο εγκέφαλος του νέου παραδικαστικού κυκλώματος

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2011, 21:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πολιτικός μηχανικός ο εγκέφαλος του νέου παραδικαστικού κυκλώματος
Facebook Twitter Whatsapp
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μεγάλη έρευνα του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου για την υπόθεση του λεγόμενου «νέου παραδικαστικού κυκλώματος», οι δραστηριότητες του οποίου σε πλειστηριασμούς ακινήτων, αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μεγάλη έρευνα του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου για την υπόθεση του λεγόμενου «νέου παραδικαστικού κυκλώματος», οι δραστηριότητες του οποίου σε πλειστηριασμούς ακινήτων, αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Εισαγγελέας εντόπισε και ήδη έχει καλέσει σε καταθέσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, πέντε δικαστικούς λειτουργούς, δύο γυναίκες και τρεις άντρες εφέτες, όλοι τους εν ενεργεία, οι οποίοι καλούνται σε εξηγήσεις για την διάπραξη του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Ντογιάκος φαίνεται ότι έφθασε στα ίχνη της δράσης των πέντε δικαστικών λειτουργών μετά από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου φερόμενων ως μελών της οργάνωσης που λυμαίνονταν ακίνητα σε όλη την Αττική, αλλά και από ενδελεχή έλεγχο που διενήργησε σε σωρεία αποφάσεων δικαστηρίων στις συνθέσεις των οποίων μετείχαν οι σημερινοί «ύποπτοι» δικαστές.

Ως πρωταγωνιστές του κυκλώματος, που φέρεται πολυπληθές και με περίπλοκη οργάνωση, φέρονται ένας δικηγόρος - γνωστός από τηλεοπτικές εμφανίσεις του παλαιότερα σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές - ένας κληρικός, γνωστός στη Δικαιοσύνη, ένας εφοριακός, γυναίκα δικηγόρος, δικαστικοί επιμελητές, ένας πρώην δικαστής με σύζυγο εν ενεργεία δικαστή και άλλοι, ενώ ο ρόλος του «εγκέφαλου» της οργάνωσης αποδίδεται σε πολιτικό μηχανικό.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις τριών τραπεζών οι οποίες εντόπισαν μεθόδους συγκεκριμένων προσώπων με στόχο να παγώνουν διαδικασίες πλειστηριασμών ακινήτων.

Οι δικαστικοί λειτουργοί που κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα δεν είναι οι πρώτοι «ύποπτοι» για την υπόθεση, καθώς έχουν προηγηθεί ο πολιτικός μηχανικός και τέσσερις δικηγόροι.