ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε έργο αποχέτευσης στο λιμάνι του Πειραιά

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 19:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παραδόθηκε έργο αποχέτευσης στο λιμάνι του Πειραιά
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από τον ΟΛΠ το έργο αποχέτευσης λυμάτων μήκους 3 χιλιομέτρων από την περιοχή «Λεμονάδικα» έως την «Ακτή Βασιλειάδη».
Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από τον ΟΛΠ το έργο αποχέτευσης λυμάτων μήκους 3 χιλιομέτρων από την περιοχή «Λεμονάδικα» έως την «Ακτή Βασιλειάδη». Όλα τα λύματα από τα πλοία και τις χερσαίες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά, θα περισυλλέγονται στο αποχετευτικό αυτό δίκτυο το οποίο συνδέεται με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια με Κέντρο Καθαρισμού της Ψυτάλλειας, χωρίς τη διαμεσολάβηση πλοίων συλλογής λυμάτων.

Ο ΟΛΠ ολοκλήρωσε επίσης τις βασικές υποδομές με τη δημιουργία σταθμών τροφοδοσίας ρεύματος για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης στα πλοία της ακτοπλοΐας. Έτσι όλα τα πλοία, τα οποία διαθέτουν ειδικές ηλεκτρικές υποδοχές, θα μπορούν κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού τους, να τροφοδοτούν τις ανάγκες τους με ρεύμα από το χερσαίο ηλεκτρικό δίκτυο, αποφεύγοντας τη συνεχή χρησιμοποίηση των ντιζελοκίνητων γεννητριών τους, οι οποίες επιβαρύνουν το περιβάλλον.