ΕΛΛΑΔΑ

Μνημονιακή κυβερνητική λογική η τροπολογία για το «Ντυνάν»

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2011, 14:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μνημονιακή κυβερνητική λογική η τροπολογία για το «Ντυνάν»
Facebook Twitter Whatsapp
«Μετά την κατάθεση της τροπολογίας για το «Ερρίκος Ντυνάν» από τον Υπουργό Υγείας, όποιος είχε και την παραμικρή αμφιβολία περί των προθέσεων της κυβέρνησης διαψεύδεται.
«Μετά την κατάθεση της τροπολογίας για το «Ερρίκος Ντυνάν» από τον Υπουργό Υγείας, όποιος είχε και την παραμικρή αμφιβολία περί των προθέσεων της κυβέρνησης διαψεύδεται. Οι διαβεβαιώσεις του Υπ. Υγείας πως το «Ντυνάν» δεν πωλείται και δεν διαλύεται φάνηκε ότι ήταν προπέτασμα καπνού και για εφησυχασμό.

Η πολιτική αυτής της Κυβέρνησης, παρά τις όποιες προσπάθειες εξωραϊσμού της, είναι σαφής. Εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση και η λογική των περικοπών του μνημονίου. Με κανένα επιστημονικό και κοινωνικό κριτήριο και μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η πρόταση της Αριστεράς που έχει γίνει επανειλλημένα για να ενταχθεί το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» στο Ε.Σ.Υ., δεν εξετάστηκε καν και απορρίπτεται από την μνημονιακή κυβερνητική λογική.

Υπήρχε Υπουργείο και Υπουργός Υγείας όταν εγκαθίστατο το «ΓΑΙΑ Μαιευτική» στο Ερρίκος Ντυνάν και τι ακριβώς έκανε; Τον παρατηρητή ή τον ρυθμιστή; Όταν κρίθηκε με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου παράνομη η εγκατάσταση του «Γαία» στο Ντυνάν και ενώ υποσχέθηκε ότι θα εφαρμόσει την απόφαση, , έφερε την τροπολογία που ξεπερνά την απαγόρευση του Νομικού Συμβουλίου !

Με τους Νόμους ή με το Δίκαιο το «Ερρίκος Ντυνάν» δεν πρέπει και δεν μπορεί να πουληθεί. Έχει δημιουργηθεί με τα χρήματα του ελληνικού λαού, με εράνους, με δωρεές. Είχε κρατικές επιχορηγήσεις και ειδική μεταχείριση (π.χ. δεν πλήρωνε Φ.Π.Α.).

Εάν όλα αυτά αποτιμηθούν το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να το εντάξει στο Ε.Σ.Υ.. Το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση. Αυτή η κυβέρνηση, αυτό το Υπουργείο θα συνδεθούν με μια ακόμη πράξη ντροπής.

Και δυστυχώς ο ίδιος στόχος υπάρχει συνολικά για την Υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με πρόσχημα την υπαρκτή κρίση προωθούν την εκποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων (Υγεία - Παιδεία - Δημόσια Περιουσία).

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλεί τους εργαζομένους στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», τους φορείς της Υγείας και την κοινωνία να αντιδράσουν στο ξεθεμελίωμα, στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας στη χώρα.

Αυτή η σκανδαλώδης τροπολογία που ξεπερνά ύπουλα την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν πρέπει να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν θετικά για το «Ερρίκος Ντυνάν» και να αρνηθούν την ψήφο τους στην τροπολογία-πώληση».