ΕΛΛΑΔΑ

Κινδύνεψαν από πυρκαγιά δεκάδες ένοικοι πολυκατοικίας

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2011, 06:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κινδύνεψαν από πυρκαγιά δεκάδες ένοικοι πολυκατοικίας
Facebook Twitter Whatsapp
Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξαν οι ένοικοι πενταόροφης πολυκατοικίας στην οδό Λένορμαν 201 στον Κολωνό, όταν άρπαξε φωτιά το ισόγειο κατάστημα, με έπιπλα και φωτιστικά, στις 3.45 τα ξημερώματα.
Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξαν οι ένοικοι πενταόροφης πολυκατοικίας στην οδό Λένορμαν 201 στον Κολωνό, όταν άρπαξε φωτιά το ισόγειο κατάστημα, με έπιπλα και φωτιστικά, στις 3.45 τα ξημερώματα. Mέσα σε λίγη ώρα, το κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες και μόλις την τελευταία στιγμή οι ένοικοι, που ξύπνησαν έντρομοι, κατάφεραν να απομακρυνθούν από τα διαμερίσματά τους.

Έντεκα άτομα, ωστόσο, κατέφυγαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας, από όπου κατέβηκαν αργότερα σώοι, με τη συνοδεία πυροσβεστών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, γιατί όπως λένε είδαν τρία άτομα να πετούν κάτι στο εσωτερικό του καταστήματος και να απομακρύνονται τρέχοντας, ενώ την ίδια στιγμή ξεπετάχτηκαν οι πρώτες φλόγες από το εσωτερικό.

Οι καταγγελίες αυτές εξετάζονται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 5.30 το πρωί, αφού όμως κατέστρεψε το κατάστημα. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 35 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε μάντρα με παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στα Άνω Λιόσια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου, από το ύψος της Δυτικής Περιφέρειας Αιγάλεω έως την οδό Λιοσίων, ενώ ολόκληρη η περιοχή «πνίγηκε» από τους πυκνούς μαύρους καπνούς.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 7 το πρωί, από 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, αλλά παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της, κάτι που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.