ΕΛΛΑΔΑ

Eπίσκεψη του πρέσβη του Βελγίου στα Χανιά

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2011, 13:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Eπίσκεψη του πρέσβη του Βελγίου στα Χανιά
Facebook Twitter Whatsapp
«Σε μία Ευρώπη που σήμερα δοκιμάζεται, ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα για να έρθουν κοντά οι λαοί και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που υπάρχουν».
«Σε μία Ευρώπη που σήμερα δοκιμάζεται, ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα για να έρθουν κοντά οι λαοί και να ξεπεράσουν τα προβλήματα που υπάρχουν». Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα ο πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Μαρκ Βαντ Ρικ, ο οποίος επισκέφθηκε το δήμο Χανίων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητηθούν οι λεπτομέρειες πολιτιστικής εκδήλωσης, που θα οργανώσει, στις 18 Σεπτεμβρίου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, η βελγική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο Βέλγος διπλωμάτης, πρόκειται για τα "Βελγικά", τα οποία είναι ένα πρόγραμμα πολιτιστικής προώθησης του Βελγίου στην Ελλάδα, και έδωσε το μήνυμα ότι η σχέση των δύο χωρών είναι παραδοσιακή, πολιτιστική και βαθειά.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον των Βέλγων για την Ελλάδα, ο κ. Ρικ είπε:

"Έχουμε 400.00 Βέλγους που έρχονται κάθε χρόνο διακοπές στην Ελλάδα, οι περισσότεροι όχι για τον ήλιο, αλλά για τα αρχαία και τον πολιτισμό. Έχουμε 30-40.000 Έλληνες που ζουν στο Βέλγιο, που συμμετέχουν στην κοινωνία μας, που συνεισφέρουν στην κοινωνία μας, που πάνε μια χαρά και που πονάνε σαν και μας την Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, ότι πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε και μεις σαν κράτος, του ιδίου μεγέθους της Ελλάδας, να βοηθάμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, απλώς, γιατί η Ευρώπη αγκαλιάζει και δεν απορρίπτει".

Ελλάδα και Βέλγιο έχουν κοινούς δεσμούς, δήλωσε ο Βέλγος διπλωμάτης τονίζοντας: "Έχουμε ένα παρελθόν μαζί, είμαστε μέσα στην ίδια οικογένεια που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση και νομίζω πως αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχει μια Ευρώπη της φιλίας, της ανθρωπότητας που πάει πέρα από τα οικονομικά."

Το Βέλγο πρέσβη υποδέχθηκε στο δημαρχείο Χανίων ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε: "Είναι γεγονός ότι πέρα από την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, αλλά και όλη η Ευρώπη, ο πολιτισμός συμβάλει στο να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που δεν είναι μόνο τα οικονομικά αλλά είναι και η ίδια η κοινωνική μας επιβίωση".

Εκτός από την Κρήτη, η πρεσβεία του Βελγίου προγραμματίζει εκδηλώσεις και σε άλλες ελληνικές περιφέρειες, ενώ ανάλογη πολιτιστική εκδήλωση θα οργανώσει ο δήμος Χανίων στο Βέλγιο.