ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος για δεύτερη φορά σε έναν μήνα

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2011, 15:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: Βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος για δεύτερη φορά σε έναν μήνα
Facebook Twitter Whatsapp
Την τιμωρία των ενόχων και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και το οποίο βεβηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, για δεύτερη συνεχή φορά σε διάστημα μόλις ενός μήνα, ζητεί με σημερινή ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.
Την τιμωρία των ενόχων και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και το οποίο βεβηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, για δεύτερη συνεχή φορά σε διάστημα μόλις ενός μήνα, ζητεί με σημερινή ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. «Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε τη δεύτερη συνεχόμενη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση και γίνεται λόγος για βεβήλωση του μνημείου με τη χρήση των ίδιων μέσων και με πανομοιότυπο τρόπο με το περιστατικό της 17.6.2011.

«Το μνημείο, που η Ελληνική πολιτεία αφιέρωσε στη Μνήμη των 50.000 Ελλήνων πολιτών της Θεσσαλονίκης, που δολοφονήθηκαν μόνο λόγω του Εβραϊκού τους θρησκεύματος, αποτέλεσε για κάποιους το χώρο έκφρασης ανιστόρητων και αβάσιμων παραλληλισμών. Οι πράξεις αυτές προσβάλλουν όχι μόνο τη Μνήμη όσων χάθηκαν άδικα και βίαια στα ναζιστικά στρατόπεδα, αλλά και αυτούς που παρά τα όσα έζησαν, βασιζόμενοι στην αγάπη τους για την πόλη, επέστρεψαν και ξανάχτισαν τις ζωές τους σε αυτή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ, παρόντες στο περιστατικό ήταν Γάλλοι Εβραίοι τουρίστες, οι οποίοι ήρθαν σε αντιδικία με το δράστη, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.