ΕΛΛΑΔΑ

Κατά της δημιουργία Χώρου Βιομηχανικών Αποβλήτων οι φορείς τις Πελοποννήσου

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2011, 00:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατά της δημιουργία Χώρου Βιομηχανικών Αποβλήτων οι φορείς τις Πελοποννήσου
Facebook Twitter Whatsapp
Με ομόφωνη απόφασή του το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου τάσσεται απέναντι στην δημιουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στα ορυχεία της Μεγαλόπολης και ζητά ανάκληση της κοινής υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι του ΧΔΒΑ.
Με ομόφωνη απόφασή του το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου τάσσεται απέναντι στην δημιουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στα ορυχεία της Μεγαλόπολης και ζητά ανάκληση της κοινής υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι του ΧΔΒΑ. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σημείωσε ότι, «επιχειρείται να δημιουργηθεί μια χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων καθώς δεν γίνεται ουσιαστική και ξεκάθαρη διάκριση των υλικών» κι επεσήμανε τον κίνδυνο μεταφοράς υλικών από άλλες βιομηχανικές μονάδες.

Παράλληλα όλες οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν αρνητικά, ενώ τόνισαν ότι στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν υλικά προς διάθεση. Μάλιστα ο αμίαντος που υπήρχε στο λιγνιτικό κέντρο της Μεγαλόπολης κατά την απόσυρσή του από της μονάδες του ΑΗΣ μεταφέρθηκε εκτός Ελλάδος με κόστος της ΔΕΗ.