ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2011, 08:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων
Facebook Twitter Whatsapp
Υπό έλεγχο είχε τεθεί σήμερα το πρωί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Ασβεστοχωρίου, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων. Κατά την χθεσινή μέρα αλλά και κατά την διάρκεια της νύχτας, απειλήθηκαν σπίτια στις περιοχές, Ασβεστοχωρίου, Πεδινής, Νεοχωρόπουλου, Κάτω Μαρμάρων, Πανεπιστημιούπολης και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Δουρούτη.
Υπό έλεγχο είχε τεθεί σήμερα το πρωί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Ασβεστοχωρίου, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων. Κατά την χθεσινή μέρα αλλά και κατά την διάρκεια της νύχτας, απειλήθηκαν σπίτια στις περιοχές, Ασβεστοχωρίου, Πεδινής, Νεοχωρόπουλου, Κάτω Μαρμάρων, Πανεπιστημιούπολης και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Δουρούτη. Όλη την νύχτα οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα που κινούνταν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Με την ανατολή του ηλίου σήμερα, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα «Καναντέρ» συνέχισαν τις ρίψεις νερού, μαζί με το ελικόπτερο «Έρικσον» ελέγχοντας την φωτιά και στη συνέχεια αποσύρθηκαν για να παραμείνουν τα πεζοπόρα τμήματα και οι υδροφόρες. Υπήρχε όμως μια εστία φωτιάς στην χωματερή της Δουρούτης όπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής την έχουν υπό έλεγχο.

Αλλά πριν λίγο όμως, σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση της φωτιάς σε πολλά σημεία του Νεοχωρόπουλου και κλήθηκε και πάλι το ελικόπτερο «Έρικσον» για ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μέχρι τώρα έχουν καεί περί τα 13.000 στρέμματα, χορτολιβαδικής έκτασης, θάμνων και δάσους, τα τελευταία στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.
Πολύ υψηλός προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Λαρίσης και Μαγνησίας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης και Κεφαλληνίας (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.