ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε το πρώτο πλοίο με τις ηλεκτρογεννήτριες για Κύπρο

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2011, 18:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ξεκίνησε το πρώτο πλοίο με τις ηλεκτρογεννήτριες για Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp
Ξεκίνησε από την Ελλάδα, χθες το βράδυ, το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά πλοία με ηλεκτρογεννήτριες, συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 70 Μεγαβάτ, με προορισμό την Κύπρο.
Ξεκίνησε από την Ελλάδα, χθες το βράδυ, το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά πλοία με ηλεκτρογεννήτριες, συνολικής δυναμικότητας παραγωγής 70 Μεγαβάτ, με προορισμό την Κύπρο. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης, κατά την ενημέρωση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.

Ο υπουργός Εμπορίου δήλωσε ότι το δίκτυο παραγωγής της ΑΗΚ λαμβάνει από τα Κατεχόμενα 82 Μεγαβάτ, ενώ υπήρξε μέρα που η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας έφτασε και τα 123 Μεγαβάτ. Πρόσθεσε, ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ενημερώσει πως η ηλεκτρική ενέργεια που δίνουν στις ελεύθερες περιοχές θα μειωθεί σταδιακά στα 40 Μεγαβάτ, λόγω της μεγάλης ζήτησης στα Κατεχόμενα.

Εξάλλου, ο κ. Πασχαλίδης διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι η παροχή ρεύματος διακόπτεται και στα σπίτια των βουλευτών, των υπουργών, αλλά και του προέδρου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr