ΕΛΛΑΔΑ

Ναυαγοσώστες λόγω... κρίσης

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2011, 12:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ναυαγοσώστες λόγω... κρίσης
Facebook Twitter Whatsapp
Κάνουν ουρά για μια θέση ναυαγοσώστη! Η οικονομική κρίση και η ανεργία, οδηγούν πολλούς νέους σε επαγγέλματα έστω και εποχικά που όμως θα τους προσφέρουν έναν ικανοποιητικό μισθό.
Κάνουν ουρά για μια θέση ναυαγοσώστη! Η οικονομική κρίση και η ανεργία, οδηγούν πολλούς νέους σε επαγγέλματα έστω και εποχικά που όμως θα τους προσφέρουν έναν ικανοποιητικό μισθό. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής Βάνια Βήχου, οι ζήτηση για θέσεις εργασίας φέτος σημείωσε θεαματική αύξηση, της τάξης του 70%! Την ίδια ώρα η ζήτηση για ναυαγοσώστες στις πισίνες και τις παραλίες της Αττικής και της επαρχίας είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα μια στις τρεις θέσεις ναυαγοσώστη να μένει κενή.
Όπως αναφέρει η διευθύντρια της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής στην «Espresso», η ανεργία αλλά και ο μισθός του ναυαγοσώστη, ο οποίος κυμαίνεται από 900 έως 1.000 ευρώ στην Αθήνα και από 1.200 ευρώ και άνω στην επαρχία, είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους πολλά νέα παιδιά αποφασίζουν να δουλέψουν το καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει η διευθύντρια της σχολής, δεν είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να βγάλει δίπλωμα ναυαγοσώστη, αρκεί να διαθέτει καλή φυσική κατάσταση και όρεξη για δουλειά. «Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα διάρκειας δύο εβδομάδων και αν δώσουν εξετάσεις στο λιμεναρχείο. Τα μαθήματα κοστίζουν 450 ευρώ και το ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις είναι υψηλό, αφού περνούν περίπου οκτώ στους δέκα υποψηφίους», καταλήγει η κυρία Βήχου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr