ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση για τους ημιυπαίθριους

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2011, 14:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παράταση για τους ημιυπαίθριους
Facebook Twitter Whatsapp
Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου (31-12-2011) της προθεσμίας για την υποβολή δικαιολογητικών στις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες (έληξε τέλος Ιουνίου), από τους κύριους κάτοχους των ακινήτων ή τους νομίμως εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους τους, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις για τους υμιυπαίθριους χώρους, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου (31-12-2011) της προθεσμίας για την υποβολή δικαιολογητικών στις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες (έληξε τέλος Ιουνίου), από τους κύριους κάτοχους των ακινήτων ή τους νομίμως εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους τους, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις για τους υμιυπαίθριους χώρους, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η ρύθμιση, η οποία εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των ενεργειακών αγορών, προβλέπει επίσης την παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου (λήγει στο τέλος Οκτωβρίου 2011) της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου διατήρησης για όλες τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί. Στην ίδια τροπολογία χαρακτηρίζεται ως χώρος ανέγερσης κτιρίου για τη λειτουργία Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σχετικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων το διατηρητέο και ιστορικό μνημείο -όπως χαρακτηρίζεται- το ακίνητο επί της οδού Ερατοσθένους 13 και πλατείας Αγ. Σπυρίδωνος στο Παγκράτι.

Ρύθμιση

Επίσης, στη ρύθμιση θεσπίζεται η δυνατότητα καθορισμού χώρων θρησκευτικών λειτουργιών, το λεγόμενο Ισλαμικό Τέμενος, μέσα στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα και σε ποσοστό μέχρι 5%. Σύμφωνα με την τροπολογία, λαμβάνεται πρόνοια για την κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους και των απαραίτητων κτιρίων υποστηρικτικών λειτουργιών (χώροι υγιεινής κ.τ.λ.) στην περιοχή του Ελαιώνα συνολικής έκτασης 850 τετραγωνικών μέτρων. Ορίζονται δε ότι η μελέτη, η εγκατάσταση και η κατασκευή του Τεμένους για λογαριασμό του Δημοσίου θα γίνει από την ειδική υπηρεσία Δημοσίων Εργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) της Γ.Γ. Δημοσίων Εργων, ενώ μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η χρήση του Τεμένους παραχωρείται από το Δημόσιο δωρεάν για αόριστο χρόνο στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών", με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και συντήρησή του.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr