ΕΛΛΑΔΑ

«Καλλικράτης» και στα στρατοδικεία

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2011, 11:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Καλλικράτης» και στα στρατοδικεία
Facebook Twitter Whatsapp
Σχέδιο για την δημιουργία «Καλλικράτη» και στη στρατιωτική δικαιοσύνη φαίνεται ότι επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σχέδιο για την δημιουργία «Καλλικράτη» και στη στρατιωτική δικαιοσύνη φαίνεται ότι επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με αφορμή σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Μπεγλίτης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι «κατόπιν οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συγκροτήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης επιτροπή, με έργο τη σύνταξη και υποβολή μελέτης που θα αναφέρεται στις νομικές-συνταγματικές και πραγματικές δυνατότητες υλοποίησης των κατευθυντηρίων εντολών και οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας».

Η συγκεκριμένη επιτροπή που θα πρέπει να υποβάλει τη μελέτη της την 1η Αυγούστου, έχει κληθεί να μελετήσει:

* Την κατάργηση των Στρατοδικείων-Ναυτοδικείων-Αεροδικείων Χανίων και Ιωαννίνων και την ενσωμάτωση αυτών σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

* Την κατάργηση ενός ακόμη στρατιωτικού δικαστηρίου εκ των Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας ή Στρατοδικείου Ξάνθης, ανάλογα με τον αριθμό των υποθέσεων αυτών και την ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

* Την ενοποίηση ή συγχώνευση των τριών στρατιωτικών δικαστηρίων Αττικής υπό ενιαία διοίκηση, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή.

* Τον συνυπολογισμό, κατά τη σύνταξη της μελέτης, του συνολικού οφέλους και της εξοικονόμησης προσωπικού.

Όπως αναφέρει στο έγγραφο του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, η τελική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων θα ληφθεί μετά την υποβολή της μελέτης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και κατόπιν διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικαλείται στην ερώτησή του διαρρέουσες πληροφορίες για την τύχη της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που δημιουργούν ανησυχία στους στρατιωτικούς δικαστές και δικαστικούς γραμματείς και αναστάτωση στις τάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Μεταξύ των πληροφοριών αυτών, όπως σημειώνει ο βουλευτής, είναι και αυτές που αναφέρουν ότι μελετάται είτε η συνολική κατάργηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης είτε η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της εν γένει λειτουργίας της και των υπηρεσιών της σε όλη την επικράτεια, με την ελαχιστοποίηση του αντικειμένου της.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr