ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2011, 11:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Facebook Twitter Whatsapp
Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το διάστημα από τις 18 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.
Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το διάστημα από τις 18 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Μετά από ελέγχους στο Διαδίκτυο οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις υποψήφιους αυτόχειρες, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει την επιθυμία τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους, στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα απόγνωσης ή αναρτώντας αυτά σε δημόσια θέα.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μία 23χρονη κι έναν 17χρονο, αμφότεροι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, κι έναν 27χρονο κάτοικο Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, για τη διερεύνηση του περιεχομένου των μηνυμάτων και την τελική διάσωση των ατόμων, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βοήθεια άλλων χρηστών του Ίντερνετ, που ενημέρωναν άμεσα την αρμόδια Αστυνομική Υπηρεσία, για τυχόν μηνύματα που εντόπιζαν στο Διαδίκτυο.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν άμεσα οι οικείοι των τριών χρηστών του Διαδικτύου και δόθηκαν κατευθύνσεις για την ψυχολογική τους υποστήριξη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr