ΕΛΛΑΔΑ

«Χρυσό» μυαλό στα μαθηματικά

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2011, 12:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Χρυσό» μυαλό στα μαθηματικά
Facebook Twitter Whatsapp
Για πρώτη φορά Έλληνας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο μαθητής Γιώργος Βλάχος βγήκε  πρώτος ανάμεσα σε 560 μαθηματικά μυαλά από 101 χώρες.
Για πρώτη φορά Έλληνας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο μαθητής Γιώργος Βλάχος βγήκε  πρώτος ανάμεσα σε 560 μαθηματικά μυαλά από 101 χώρες. Η ελληνική ομάδα γυρίζει στην Ελλάδα με ακόμη τρία χάλκινα μετάλλια και μία εύφημη μνεία. «Νιώθουμε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την κατάκτηση για πρώτη φορά χρυσού μεταλλίου στη Μαθηματική Ολυμπιάδα», τονίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Οι διεθνείς μαθηματικές ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο των Μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο
Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών και οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Βλάχος Γιώργος (χρυσό μετάλλιο), Καλαντζής Γιώργος (χάλκινο), Λώλας Παναγιώτης (χάλκινο), Μουσάτωβ Αλέξανδρος (χάλκινο) και Κακαρούμπας Σπύρος (εύφημη μνεία).

Ο "χρυσός Ολυμπιονίκης" στα Μαθηματικά Γιώργος Βλάχος είχε πάρει τη χαρά της νίκης και πέρυσι στην αντίστοιχη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, όπου είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, όμως, έκανε τεράστιο άλμα στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο.

Πριν από λίγες μέρες τελείωσε το Λύκειο στο Αρσάκειο, αλλά ήδη από πέρυσι είχε κατακτήσει μία θέση στο ΕΜΠ της Αθήνας χωρίς εξετάσεις, αφού ο νόμος του δίνει αυτήν τη δυνατότητα λόγω της διάκρισης σε Ολυμπιάδα.
Οσο για τα μελλοντικά του σχέδια; O ίδιος λέει: "Για την ώρα δεν σκέφτομαι κάτι. Είμαι λίγο κουρασμένος και θα δω τι μπορώ να κάνω με τις διακοπές μου".Πηγή: 'Εθνος

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr