ΕΛΛΑΔΑ

Σε λειτουργία το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2011, 17:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε λειτουργία το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο Καλαμάτας
Facebook Twitter Whatsapp
Το μοναδικό στην περιφέρεια Πελοποννήσου αιμοδυναμικό εργαστήριο ξεκίνησε, σήμερα, επισήμως τη λειτουργία του στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το μοναδικό στην περιφέρεια Πελοποννήσου αιμοδυναμικό εργαστήριο ξεκίνησε, σήμερα, επισήμως τη λειτουργία του στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, που αναβαθμίζει σημαντικά το νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε με δωρεά των μηχανημάτων (εκκρεμούσε για δέκα χρόνια αναξιοποίητη) από τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου και ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα από όλη την περιφέρεια, διακομίζονταν κυρίως στην Αθήνα, ή την Πάτρα.

Την παρουσίαση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου έκανε σήμερα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΥΠΕ), Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίου, καθηγητής Πάνος Γκούμας, μαζί με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, και τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, Σπύρο Ζόμπολο.

«Σήμερα, το νοσοκομείο Καλαμάτας προχωρεί σε ακόμη ένα σημαντικό βήμα ουσιαστικής αναβάθμισης. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για να φθάσουμε στη σημερινή ημέρα δεν ήταν εύκολος. Υπήρχαν εμπόδια και προβλήματα, αλλά σήμερα επιβεβαιώνεται ότι όταν θέτουμε στόχους και υπάρχει μεθοδικότητα, συλλογικότητα και βούληση έχουμε θετικά αποτελέσματα», σημείωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

 Ο κ. Γκούμας συνεχάρη τον διοικητή του νοσοκομείου και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να στηθεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο και ευχαρίστησε τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου για την πολύτιμη δωρεά τους, που όπως είπε, «θα σώσει ζωές». Ευχήθηκε, δε, στον διευθυντή της Καρδιολογικής, Σπύρο Ζόμπολο, και στην ομάδα του «το αιμοδυναμικό εργαστήριο να δικαιώσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες, που έχει αποθέσει πάνω του, όχι μόνο η κοινωνία της Μεσσηνίας, αλλά και όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο, το νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, αφού ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων, που αποτελούσε στόχο δεκαετίας, αυξήθηκαν από ένα σε πέντε τα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Από τον Φεβρουάριο αναπτύχθηκε και λειτουργεί Ψυχιατρική Κλινική και από τον Μάιο τέθηκε σε λειτουργία διαβητολογικό ιατρείο. Πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια αξονικού και μαγνητικού τομογράφου και σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ πιλοτικά το νοσοκομείο Καλαμάτας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος, για ολική υποκατάσταση του πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια και υγραέριο στο λεβητοστάσιό του.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr