ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Κατάληψη του σταθμού Μεγαλόπολης για τη δημιουργία ΧΔΒΑ

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 15:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τρίπολη: Κατάληψη του σταθμού Μεγαλόπολης για τη δημιουργία ΧΔΒΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Συμβολική κατάληψη των ταινιοδρόμων που τροφοδοτούν τις δυο παλιές λιγνιτικές μονάδες του ΑΗΣ - ΔΕΗ Μεγαλόπολης, πραγματοποίησαν νωρίτερα για μια περίπου ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης και περίπου διακόσια άτομα, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, αντιδρώντας στην δημιουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ).
Συμβολική κατάληψη των ταινιοδρόμων που τροφοδοτούν τις δυο παλιές λιγνιτικές μονάδες του ΑΗΣ - ΔΕΗ Μεγαλόπολης, πραγματοποίησαν νωρίτερα για μια περίπου ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης και περίπου διακόσια άτομα, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, αντιδρώντας στην δημιουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ). Αρχικά, έγινε συγκέντρωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης και στη συνέχεια ξεκίνησε μια πορεία με αυτοκίνητα στο χώρο του εργοστασίου, όπου πραγματοποίησαν κατάληψη των ταινιοδρόμων.

Οι διαμαρτυρόμενοι σημείωσαν ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση και προσδοκούν ότι, αύριο το μεσημέρι στην συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του, με την συμμετοχή των βουλευτών του νομού κι εκπροσώπου της ΔΕΗ, θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν ότι η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψει την κατασκευή ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη, διότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ταφόπλακα για την περιοχή. Επισημαίνουν δε, πως δεν πρόκειται για ένα τοπικό πρόβλημα, αφού ο ΧΔΒΑ εγκυμονεί κινδύνους μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα του λεκανοπέδιου, από τον οποίο υδρεύονται και άλλοι νομοί, ενώ τονίζουν ότι στα 200 μέτρα υπάρχει ο Αλφειός ποταμός όπου εκβάλει στο Ιόνιο και αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες.

  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr