ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο 103 χιλ. ευρώ στον δήμο Κορίνθου για ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 15:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρόστιμο 103 χιλ. ευρώ στον δήμο Κορίνθου για ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους
Facebook Twitter Whatsapp
Την επιβολή προστίμου, ύψους πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (55.000,00€), ως διοικητική κύρωση, επέβαλε σήμερα με απόφασή του στον δήμο Κορινθίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τη χωματερή στα Αθίκια Κορινθίας.
Την επιβολή προστίμου, ύψους πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (55.000,00€), ως διοικητική κύρωση, επέβαλε σήμερα με απόφασή του στον δήμο Κορινθίων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τη χωματερή στα Αθίκια Κορινθίας. Το πρόστιμο, όπως αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειάρχη επεβλήθη λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων, της απουσίας προστατευτικής περίφραξης του χώρου, της μη αποκατάστασης του, της επιχωμάτωσης και της μη αποκατάστασης του υδατορέματος, αλλά και λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.

Εξαιτίας των παραπάνω ελλείψεων, υπογραμμίζεται πως προκαλείται σοβαρή ρύπανση και μόλυνση του περιβάλλοντος και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, με δεύτερη απόφαση επέβαλε πρόστιμο ύψους σαράντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (48.000,00€), ως διοικητική κύρωση, στον δήμο Κορινθίων, για μια άλλη ανεξέλεγκτη χωματερή στην περιοχή Άσσου, για τους ίδιους σχεδόν λόγους.

Να σημειώσουμε ότι και οι δύο αποφάσεις διαβιβάζονται στην Δ.Ο.Υ. Κορίνθου για την είσπραξη του προστίμου, ενώ πλήρης φάκελος με την κάθε υπόθεση ξεχωριστά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr