ΕΛΛΑΔΑ

Απεργούν αύριο οι οδοντίατροι της χώρας

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 17:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απεργούν αύριο οι οδοντίατροι της χώρας
Facebook Twitter Whatsapp
Σε απεργία, αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου, και συγκέντρωση των προέδρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή για να εξετάσει τους τρόπους αντίδρασης των εκπροσώπων του κλάδου στην «εν κρυπτώ τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι «πόρτες» στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Α. Κατσίκης.
Σε απεργία, αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου, και συγκέντρωση των προέδρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή για να εξετάσει τους τρόπους αντίδρασης των εκπροσώπων του κλάδου στην «εν κρυπτώ τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι «πόρτες» στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Α. Κατσίκης. Στη συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε να στείλει και ενημερωτική επιστολή σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Οι οδοντίατροι τόνισαν ότι είχε προηγηθεί συνάντηση την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσία του υφυπουργού, Μιχάλη Τιμοσίδη, συνάντηση στην οποία, όπως υποστήριξαν, διεφάνη η συγκεχυμένη στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στο θέμα της απελευθέρωσης, γεγονός που τους ανησύχησε.

«Η συζήτηση δεν κατέληξε σε συμφωνία και από κοινού συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στο υπουργείο την Τρίτη, 19 Ιουλίου. Το ραντεβού αυτό ματαιώθηκε από πλευράς υπουργείου και πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε, όταν πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι το βράδυ της Τετάρτης, 20 Ιουλίου, προστέθηκε κρυφίως και εν αγνοία μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε διάλογο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία με την οποία καταργείται η παρ. 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 "περί μεταμοσχεύσεων"», ανέφεραν οι οδοντίατροι και επέκριναν την κυβέρνηση για ασυνέπεια σε δεσμεύσεις και νόμους τους οποίους μέχρι έως υποστήριζε.

Με την εν λόγω παράγραφο, τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχαν εξαιρεθεί της απελευθέρωσης τουλάχιστον έως τις 15-9-2011. «Αν ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία, η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του Ν.3894/2011 καταργείται από τότε που ίσχυσε, δηλαδή αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2011», κατέληξαν οι οδοντίατροι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr