ΕΛΛΑΔΑ

Σπυρόπουλος: «Το 2011 η πιο κρίσιμη χρονιά για το ΙΚΑ»

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 21:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπυρόπουλος: «Το 2011 η πιο κρίσιμη χρονιά για το ΙΚΑ»
Facebook Twitter Whatsapp
Ως "την πιο κρίσιμη χρονιά" για το ΙΚΑ, χαρακτήρισε το 2011 ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα την Λάρισα και εξήγγειλε, την ανέγερση του νέου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τόσο τις διοικητικές όσο και τις υγειονομικές υπηρεσίες και θα είναι περιφερειακής εμβέλειας.
Ως "την πιο κρίσιμη χρονιά" για το ΙΚΑ, χαρακτήρισε το 2011 ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα την Λάρισα και εξήγγειλε, την ανέγερση του νέου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τόσο τις διοικητικές όσο και τις υγειονομικές υπηρεσίες και θα είναι περιφερειακής εμβέλειας. "Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ρευστότητας" τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι ζητήθηκε και εγκρίθηκε (μένει να περάσει από την Βουλή) η έκτακτη ενίσχυση 600 εκ. ευρώ, για να διαβεβαιώσει πάντως ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις.

Ο Ρ. Σπυρόπουλος, τόνισε ότι το ΙΚΑ έχει σημαντικές εξοικονομήσεις από τα φάρμακα -μεταξύ άλλων- αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτές φθάνουν τα 50 με 60 εκ.ευρώ το μήνα και από τις υπόλοιπες δαπάνες υγείας τα 15 με 20 εκ. ευρώ.

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στη προσπάθεια που καταβάλλεται για να "χτυπηθούν" τα διάφορα κυκλώματα που όπως είπε "αξιοποιούν τις αδυναμίες ή τις ρωγμές που έχει το σύστημα".

Αναφέρθηκε δε, στην περίπτωση της Λειβαδιάς, όπου εντοπίστηκαν διαφυγές εσόδων πολλών εκατομμυρίων, με νεφροπαθείς που παρουσιαζόταν ως κάτοικοι Λειβαδιάς, χωρίς όμως να είναι, προκειμένου να εισπράττουν τα έξοδα μετακίνησης για την Αθήνα.

Αναφερόμενος στο θέμα των μεγαλοοφειλετών, δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία στην δημοσιότητα, ενώ ενδεικτικά είπε ότι η συνολική οφειλή των επιχειρήσεων προς το ίδρυμα φθάνει τα 6,5 δισ. ευρώ.

Τέλος ο κ. Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι διαπιστώνεται μία συγκράτηση και ίσως αύξηση των θέσεων εργασίας, αν και χαρακτήρισε "πρόωρη" την εκτίμηση. Υπάρχει μία συγκράτηση, σχολίασε, "που για μένα είναι το πρώτο βήμα για την αύξηση, από την στιγμή που δεν υπάρχει μείωση και δεν είναι συγκυριακή".

Νομίζω, ότι είναι στην φάση ολοκλήρωσης ένας κύκλος κρίσης, το πιο οξυμμένο σημείο του οποίου ήταν τον Μάρτιο, που υπήρχε και μία πολιτική αποσταθεροποίησης. Γιατί η εκδοχή και η αμφισβήτηση "πάμε για χρεοκοπία, δεν πάμε για χρεοκοπία ", λειτούργησε εντελώς αρνητικά και για την παραγωγή, ανέφερε. "Πιστεύω ότι ο Μάρτης αυτός μας κόστισε" είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr