ΕΛΛΑΔΑ

Περικοπές στα «μαϊμού» οδοιπορικά των δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 10:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περικοπές στα «μαϊμού» οδοιπορικά των δημοσίων υπαλλήλων
Facebook Twitter Whatsapp
Περικοπές στις εικονικές μετακινήσεις εκτός έδρας και τα οδοιπορικά των δημοσίων υπαλλήλων ζητά από τις υπηρεσίες του δημοσίου με εγκύκλιο του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Περικοπές στις εικονικές μετακινήσεις εκτός έδρας και τα οδοιπορικά των δημοσίων υπαλλήλων ζητά από τις υπηρεσίες του δημοσίου με εγκύκλιο του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Στην εγκύκλιο γίνεται εκτενής αναφορά περιπτώσεις καταστρατήγησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αποζημιώσεις μετακινήσεων υπαλλήλων εκτός έδρας, υπερβάσεις του ανώτατου ορίου ημερών αλλά και ασαφείς δικαιολογίες για την ανάγκη μετακίνησης.

Επιπλέον, παρατηρείται το φαινόμενο, συχνών διανυκτερεύσεων υπαλλήλων σε φιλικά σπίτια και χρέωση της υπηρεσίας με δαπάνες ξενοδοχείων.

Στην εγκύκλιό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», ο υπουργός καταγράφει έξι τρόπους παρανομίας:

1. Ασαφείς αιτιολογίες ως προς τις εντολές μετακίνησης ή μετακινήσεις υπαλλήλων των οποίων ο κλάδος ή η ειδικότητα δεν σχετίζονται καν με τον λόγο μετακίνησης. Αόριστες αναφορές, όπως «κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών» ή «εκτέλεση υπηρεσίας» ή «διευθέτηση υπηρεσιακών θεμάτων», δεν θα γίνονται δεκτές.

2. Συχνές διανυκτερεύσεις εκτός ξενοδοχείων σε φιλικά σπίτια ή μετακινήσεις σε αποστάσεις που δικαιολογούν την καταβολή εξόδων μετακίνησης.

3. Συχνή έκδοση διαταγών μετακίνησης εκ των υστέρων και χωρίς να υπάρχει η σχετική πίστωση.

4. Εξάντληση του ανώτατου ορίου ημερών εκτός έδρας πολύ πριν από το τέλος του έτους και αρκετές φορές υπάρχει και υπέρβασή του.

5. Πληρωμή δαπανών της ίδιας μετακίνησης ακόμα και εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος από διαφορετικές πηγές. Η διπλοπληρωμή μπορεί να αφορά καταβολή ποσού για την ίδια δαπάνη από τον τακτικό προϋπολογισμό, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης κ.λπ.

6. Μη αναγραφή των απαιτούμενων στοιχείων στην εντολή μετακίνησης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr