ΕΛΛΑΔΑ

652 καθηγητές κατά του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 12:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
652 καθηγητές κατά του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ
Facebook Twitter Whatsapp
Κείμενο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπογράφουν περισσότεροι από 600 καθηγητές όλων των βαθμίδων και διδάκτορες, προειδοποιώντας για «πολύμορφες κινητοποιήσεις και ενέργειες τον Σεπτέμβρη», σε περίπτωση που, όπως αναφέρουν, «η κυβέρνηση ψηφίσει πραξικοπηματικά» το νομοσχέδιο.
Κείμενο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπογράφουν περισσότεροι από 600 καθηγητές όλων των βαθμίδων και διδάκτορες, προειδοποιώντας για «πολύμορφες κινητοποιήσεις και ενέργειες τον Σεπτέμβρη», σε περίπτωση που, όπως αναφέρουν, «η κυβέρνηση ψηφίσει πραξικοπηματικά» το νομοσχέδιο. Στόχος τους, επισημαίνουν, είναι «η ακύρωση του νομοσχεδίου στην πράξη».

Οι υπογράφοντες υποστηρίζουν ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, καθώς και η κατάλυση της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής δομής των οργάνων της διοίκησης των πανεπιστημίων. Σημειώνουν, ακόμη, ότι το προτεινόμενο μοντέλο «ενισχύει την αδιαφάνεια και ταιριάζει περισσότερο σε ανώνυμες εταιρείες και όχι σε πανεπιστήμια», ενώ κάνουν λόγο για εκπαιδευτικά προγράμματα πολλών ταχυτήτων και υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων.

Στην κατακλείδα του κειμένου τους, οι υπογράφοντες καλούν την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις πολιτικές δυνάμεις να «αναλάβουν τις ευθύνες τους», και την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

«Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο, όπου τα πάντα εκποιούνται, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για μια Δημόσια και Δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα ανταποκρίνεται στην εξέλιξη των επιστημών και θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της παιδείας και της κοινωνίας», καταλήγουν οι καθηγητές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr