ΕΛΛΑΔΑ

Κατεδαφίζονται οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 14:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατεδαφίζονται οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
Facebook Twitter Whatsapp
Έως τον Οκτώβριο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο κατεδάφισης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο δήμο.
Έως τον Οκτώβριο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο κατεδάφισης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο δήμο. Για το έργο κατεδάφισης, που έχει ξεκινήσει απο τον Ιανουάριο του 2010, αλλά καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών εκταμίευσης των χρημάτων, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος επισκέφθηκε τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε μέγιστο θέμα ηθικής τάξης την απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού, τόσο γιατί αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όσο και για να αποδείξει ότι παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις, όπως η παρουσία των φυλακών, μπορούν να ανατραπούν.

Ως προϋπόθεση για την απομάκρυνση των φυλακών, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης έθεσε την κατασκευή τεσσάρων νέων καταστημάτων κράτησης, ένα εκ των οποίων στην Αττική, στο πλαίσιο της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης, δήλωσε ότι ο δήμος είναι πλήρως έτοιμος να καταθέσει την επόμενη μέρα της κατεδάφισης τη σχετική μελέτη για την ανάπλαση της έκτασης. Ο κ. Κασιμάτης, επανέλαβε την πάγια θέση του συνόλου των δημοτών για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr