ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τους συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 14:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τους συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων
Facebook Twitter Whatsapp
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη, που αφορά την πρόταση του δημάρχου για τριετή παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στον δήμο.
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη, που αφορά την πρόταση του δημάρχου για τριετή παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στον δήμο. Ο κ. Καστανίδης άκουσε με προσοχή το αίτημα και είπε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι θα το διαβιβάσει στους δύο συναρμόδιους υπουργούς, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και πως θα υπάρξει απάντηση εντός δέκα ημερών.

Επιπλέον, ο υπουργός διαβεβαίωσε δήμαρχο και πρόεδρο ότι θα υπάρξει λεπτομερής εξέταση του αιτήματος από την κυβέρνηση, καθώς το θέμα των συμβασιούχων αποτελεί μείζον ζήτημα και αφορά, πέρα από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα δημοσιονομικά, την προσπάθεια για αναδιάρθρωση στον διοικητικό μηχανισμό του δημοσίου τομέα.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Καμίνης έχει ζητήσει, οι συμβασιούχοι, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα, να παραμείνουν για ακόμη τρία χρόνια έως ότου δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, δεδομένου ότι σε αντίθετη περίπτωση ο δήμος Αθηναίων θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr