ΕΛΛΑΔΑ

Όταν το καλοκαιρινό μαύρισμα...γίνεται εθισμός

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 14:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Όταν το καλοκαιρινό μαύρισμα...γίνεται εθισμός
Facebook Twitter Whatsapp
Υπάρχει μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο sexy μαύρισμα και το "ξέχασα να σταματήσω να μαυρίζω" το οποίο μάλιστα δεν είναι καθόλου ελκυστικό και πολύ, πολύ επικίνδυνο. Ήξερες ότι υπάρχει η Tanorexia; Πρόκειται για έναν όρο που περιγράφει την κατάσταση όσων είναι εθισμένοι στο μαύρισμα!
Υπάρχει μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο sexy μαύρισμα και το "ξέχασα να σταματήσω να μαυρίζω" το οποίο μάλιστα δεν είναι καθόλου ελκυστικό και πολύ, πολύ επικίνδυνο. Ήξερες ότι υπάρχει η Tanorexia; Πρόκειται για έναν όρο που περιγράφει την κατάσταση όσων είναι εθισμένοι στο μαύρισμα! Το φαινόμενο δε, παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στην Γαλλία και την Ιταλία  και έχει σαν αποτέλεσμα οι ηλικίες και πριν τα 40 να έχουν μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη καταστροφή του δέρματός τους, λόγω προχωρημένης φωτογήρανσης. Εκτός από την Donatella Versace και ο Giorgio Armani, η Victoria Beckham και η Jennifer Aniston έχουν εμφανιστεί κατά το παρελθόν με συμπτώματα tanorexia!

Tanorexia
"Η tanorexia είναι ένας εθισμός στο μαύρισμα όλες τους μήνες του χρόνου: το καλοκαίρι στην παραλία, τον χειμώνα στο βουνό αλλά και όλο τον χρόνο με το solarium. Το τελευταίο, μάλιστα, από ιατρικής άποψης ενοχοποιείται για πιθανή καρκινογέννεση", λέει η ειδικός.

Tanorexia και άλλες βλάβες
Η Tanorexia προκαλεί δύο κατηγοριών βλάβες: α) καρκίνος δέρματος και προκαρκινικές βλάβες και β) φωτογήρανση η οποία αλλάζει την ποιότητα του δέρματος με αποτέλεσμα φαίνεται λιγότερο νεανικό από αυτό που αντιστοιχεί στην ηλικία του δέρματος. Η τελευταία εκδηλώνεται με τραχύτητα, αφυδάτωση, πανάδες και ευρυαγγείες. Και μπορεί οι βλάβες της φωτογήρανσης να είναι αναστρέψιμες με διάφορες δερματολογικές μεθόδους, ωστόσο αυτές οι βλάβες συσσωρεύονται χρόνο με τον χρόνο με αποτέλεσμα από κάποια στιγμή και μετά να οριστικοποιούνται σαν κατάσταση δέρματος.

5 tips για πιο ασφαλές και sexy μαύρισμα!
1. Το Solarium είναι πιο επικίνδυνο σε σχέση με την ηλιοθεραπεία και καταστρέφει την επιδερμίδα! Ο λόγος; Σκέψου απλά: μαυρίζεις πολύ περισσότερο σε λιγότερο χρονικό διάστημα.

2. Η τρύπα του όζοντος φέτος έχει μετατεθεί πάνω από την Ευρώπη. Μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην Αυστραλία όπου και αυξήθηκαν πολύ τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος.

3. Κανείς πρέπει να κάθεται σταδιακά στον ήλιο. Σιγά σιγά να αυξάνει την διάρκεια.

4. Πρέπει να γίνεται σωστή χρήση αντηλιακού για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο δείκτης προστασίας που πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι 50SPF για την Ελλάδα και 15-30SPF για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

5. Τα νέα αντηλιακά έχουν ισχυρούς ενυδατικούς παράγονες.  Άρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς και ενυδατική και αντηλιακή! Ένα προϊόν από μόνο του κάνει δουλειά!


Πηγή: t-life.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr