ΕΛΛΑΔΑ

Νέες σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2011, 13:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέες σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχίζει να «κουνιέται» η Κρήτη καθώς το τελευταίο 24ωρο οι σεισμογράφοι κατέγραψαν τρείς ακόμη σεισμικές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή Ανατολικά του Λασιθίου, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 3,8 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ.
Συνεχίζει να «κουνιέται» η Κρήτη καθώς το τελευταίο 24ωρο οι σεισμογράφοι κατέγραψαν τρείς ακόμη σεισμικές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή Ανατολικά του Λασιθίου, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 3,8 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο συγκεκριμένος σεισμός κατεγράφει χθες στις 19:50 στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 33 χιλιομ. Ανατολικά της Ζάκρου και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Λίγες ώρες μετά, σήμερα στις 5:21 το πρωί, στην ίδια θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 32 χιλιομ. Νοτιοανατολικά της Ζάκρου κατεγράφει σεισμική δόνηση μεγέθους 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Επίσης σήμερα στις 8:57 το πρωί, κατεγράφει μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 60 χιλιομ. Ανατολικά της Ζάκρου και 38 χιλιομ. Νοτιοανατολικά της Κάσου.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους που παρακολουθούν διαρκώς τις «κινήσεις» του Εγκέλαδου στην Κρήτη, οι σεισμικές αυτές δονήσεις εντάσσονται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.



Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr