ΕΛΛΑΔΑ

Σούδα: Επιχείρηση της Frontex για την αερομεταφορά μεταναστών

Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2011, 19:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σούδα: Επιχείρηση της Frontex για την αερομεταφορά μεταναστών
Facebook Twitter Whatsapp
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση μεταφοράς στο λιμάνι της Σούδας με σκάφος της Frontex, 52, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οικονομικών μεταναστών που εντοπίσθηκαν στην παραλία "Καλόγερος", στο ακρωτήριο Σπάθα Χανίων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση μεταφοράς στο λιμάνι της Σούδας με σκάφος της Frontex, 52, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οικονομικών μεταναστών που εντοπίσθηκαν στην παραλία "Καλόγερος", στο ακρωτήριο Σπάθα Χανίων. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, οι οικονομικοί μετανάστες βρισκόταν στο σημείο για τουλάχιστον 30 ώρες και αποβιβάστηκαν εκεί από άγνωστο δουλεμπορικό σκάφος.

Ύστερα από τον εντοπισμό τους, ιρλανδικό σκάφος της Frontex που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας αναχώρησε προκειμένου να παραλάβει τους μετανάστες και να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Σούδας.

Από τις τοπικές αρχές έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να εφοδιαστούν οι μετανάστες με νερό και είδη διατροφής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας και των 52 μεταναστών είναι καλή.

Όλοι τους θα παραμείνουν στο πρώην δημοτικό κατάστημα Σούδας, όπου και θα γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr