ΕΛΛΑΔΑ

Νέα σχολική χρονιά με κλειστά Δημοτικά σχολεία

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 09:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέα σχολική χρονιά με κλειστά Δημοτικά σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp
Και οι δάσκαλοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από Σεπτέμβρη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους, με το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα Δημοστικά σχολεία στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς να φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.
Και οι δάσκαλοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από Σεπτέμβρη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους, με το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα Δημοστικά σχολεία στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς να φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» με τις λέξεις «ντροπή και αίσχος» απάντησε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην κυβέρνηση, που με τροπολογία της αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, ενώ είχε ήδη προηγηθεί επιστολή της ΔΟΕ στον πρωθυπουργό, εν όψει της νέας περικοπής μισθών, λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου».

«Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους υψηλόμισθους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα και αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οδηγούνται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια».

«Για τον περήφανο κλάδο των εκπαιδευτικών», λέει η ΠΑΣΚ, «υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος, αυτό του αγώνα και σίγουρα θα δώσει πάλι την απάντηση, όπως έκανε και το 2006, για να ανατραπούν οι βίαιες και άδικες περικοπές στους πενιχρούς μισθούς μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι βέβαιο ότι τα σχολεία, εξαιτίας της ανάλγητης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη».

Οσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναφέρει ότι «οι ανησυχούντες με άλλες κοινωνικές ομάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για τους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και σίγουρα με ήσυχη τη συνείδησή τους θα υπερψηφίσουν και αυτή την περικοπή».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον «πολύπαθο» τομέα της εκπαίδευσης, η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει με προβλήματα στην ανθρώπινη στελέχωσή της, αφού ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθούν (εκτιμάται πάνω από 10.000) σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό των διορισμών (όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000) θα δημιουργήσουν μεγάλα κενά στα σχολεία όλης της χώρας.Πηγή: Ελευθεροτυπία/Newpost.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr