ΕΛΛΑΔΑ

Την 355η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών επισκέφθηκε ο Μπεγλίτης

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 20:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Την 355η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών επισκέφθηκε ο Μπεγλίτης
Facebook Twitter Whatsapp
Την 355η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, απ’ όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 και CL-415, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα.
Την 355η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, απ’ όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 και CL-415, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε παρουσίαση της αποστολής της Μοίρας, επισκέφθηκε τους χώρους συντήρησης των αεροσκαφών και συνομίλησε με τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό, τους οποίους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν στις αεροδιακομιδές και την αεροπυρόσβεση.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:

- Κάθε φορέας, ακόμη και δημόσιος, που επιθυμεί τη συνδρομή των υπηρεσιών της Πολεμικής Αεροπορίας θα πρέπει να πληρώνει,

- θα προσπαθήσει, από την πλευρά του, να αμβλυνθεί η μισθολογική μείωση, που προβλέπει η περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησης κατά 20%.

- θα διασφαλιστούν στο ακέραιο τα οδοιπορικά εκτός έδρας των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διυπουργική απόφαση, που έχει ήδη υπογραφεί, για την επέκταση κατά 20 μέρες των οδοιπορικών του πολιτικού προσωπικού και

- θα εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ την ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν από τη δημοσιονομική συγκυρία, με γνώμονα λύσεις έξυπνες, μικρότερων, πιο ευέλικτων, πιο οικονομικών, αλλά εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικών πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr