ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι «Αγανακτισμένοι»

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 20:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι «Αγανακτισμένοι»
Facebook Twitter Whatsapp
Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι επικεφαλής των ομάδων των "αγανακτισμένων".
Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι επικεφαλής των ομάδων των "αγανακτισμένων". Αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη και την Κυριακή το βράδυ, ώστε να γίνει διαβούλευση μεταξύ των ομάδων των "αγανακτισμένων" και να γίνει απολογισμός των πεπραγμένων τους.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης η λεωφόρος Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Το απόγευμα έκλεισαν ραντεβού, στο γνωστό πλέον σημείο, μπροστά στο κτίριο της Βουλής, και ειρηνικα πορεύτηκαν, μέσω των οδών Ερμου και Αθηνάς, προς το Δημαρχείο, στην πλατεία Κοτζιά, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους με την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να απομακρυνθούν οι σκηνές τους από την πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνοντας ότι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να «επανεγκατασταθούν» στο Σύνταγμα, οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας, αποχώρησαν από το Δημαρχείο και επέστρεψαν στο Σύνταγμα για να συζητήσουν την πορεία των δράσεων τους.

Δήμος Αθηναίων: Σεβόμαστε το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία

Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωση του επαναλαμβάνει "ότι δεν αντιδικεί με το κίνημα των «αγανακτισμένων»" και τονίζει πως "το δικαίωμα του να συνέρχονται οι άνθρωποι ομαδικά σε δημόσιους χώρους και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ο Δήμος σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία, ως οφείλει".

πάρχει όμως διάκριση, αναφέρει ο Δήμος, "ανάμεσα στο δικαίωμα της διαδήλωσης που μπορεί να είναι σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις και καθημερινό και στο ίδιο σημείο (όπως έκαναν οι «αγανακτισμένοι»), και στο «δικαίωμα» της κατασκήνωσης σε δημόσιους χώρους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της λειτουργίας της πόλης. Είναι αδιανόητο κάποιος να δηλώνει αγανακτισμένος και να θεωρεί αυτονόητο ότι μπορεί να καταλαμβάνει την κεντρική ή όποια άλλη πλατεία της πρωτεύουσας. Η πλατεία πρέπει να είναι καθαρή, ανοικτή και διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες και κατοίκους της πόλης χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Αυτό ισχύει για όλες τις πλατείες της πόλης, πολύ περισσότερο για την πρώτη" αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr