ΕΛΛΑΔΑ

Π. Τατούλης: «Αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ για θέματα Πολιτισμού»

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2011, 12:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Π. Τατούλης: «Αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ για θέματα Πολιτισμού»
Facebook Twitter Whatsapp
Την ανατροπή του σκηνικού που έχει οδηγήσει την Πελοπόννησο να έχει την χαμηλότερη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σε θέματα Πολιτισμού, περίπου 1%, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους προϊσταμένους των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Την ανατροπή του σκηνικού που έχει οδηγήσει την Πελοπόννησο να έχει την χαμηλότερη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σε θέματα Πολιτισμού, περίπου 1%, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους προϊσταμένους των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Περιφέρειας. «Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να διορθώσουμε ότι δεν πάει καλά, για το λόγο αυτό είμαστε στη διάθεσή σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στη διαχειριστική αρχή λόγω κυρίως της λογικής πάνω στην οποία δημιουργήθηκε ο σχεδιασμός για το ΕΣΠΑ, αλλά και γιατί το υπουργείο Πολιτισμού είχε εγκαταλείψει το σημαντικό αυτό εργαλείο.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμα την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, γιατί ο τομέας του Πολιτισμού δεν έχει δικό του τομεακό πρόγραμμα και γιατί υπάρχει κίνδυνος στην 5η Προγραμματική Περίοδο να μην υπάρχουν πόροι για τον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr