ΕΛΛΑΔΑ

Σε θέση «μάχης» και οι καθηγητές

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2011, 14:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε θέση «μάχης» και οι καθηγητές
Facebook Twitter Whatsapp
Με κινητοποιήσεις από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας τις «νέες απαράδεκτες περικοπές» στους μισθούς, μεταξύ των οποίων η μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης.
Με κινητοποιήσεις από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας τις «νέες απαράδεκτες περικοπές» στους μισθούς, μεταξύ των οποίων η μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης. «Με αυτά τα μέτρα, συντελείται η αρπαγή σχεδόν δυο ακόμα μισθών από τους εκπαιδευτικούς στο ετήσιο εισόδημά τους το 2011, εάν συνυπολογισθεί η θεσμοθέτηση νέας φορολογικής κλίμακας με μείωση του αφορολόγητου από 12.000 στα 8.000 ευρώ και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από το 2010», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ, ενώ χαρακτηρίζει το νέο μισθολόγιο «φτωχολόγιο».

«Με ενότητα και αντοχή σχεδιάζουμε την αντεπίθεση στην πολιτική αυτή που καταστρέφει τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Mε «λουκέτο» στα σχολεία απειλούν και οι δάσκαλοι, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους, με το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα Δημοστικά σχολεία στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς να φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr