ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα Γκιουλέκα - Μπουτάρη με φόντο την καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2011, 19:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κόντρα Γκιουλέκα - Μπουτάρη με φόντο την καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp
Ανικανότητα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης καταλογίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή την παραίτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη.
Ανικανότητα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης καταλογίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή την παραίτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη. «Η παραίτηση- βόμβα του αντιδημάρχου καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, στον όγδοο μήνα της θητείας του, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανικανότητα της διοίκησης, η οποία φαίνεται ότι έχει αφήσει τη λειτουργία του δήμου στον…αυτόματο πιλότο. Σιγά σιγά ξηλώνεται το κουβάρι της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Ό,τι κυκλοφορούσε υπό μορφή φήμης για εμφύλιο σπαραγμό και πισώπλατα μαχαιρώματα στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, τώρα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο», επισημαίνει σε δήλωση του ο κ. Γκιουλέκας.

Επίσης, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημειώνει πως η «αποπομπή» του κ. Αβραμίδη δεν αφορά την αποτελεσματικότητα του, αλλά την απόφαση του κ. Μπουτάρη να παραδώσει τα ηνία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

«Παραληρηματική η τοποθέτηση των Κ. Γκιουλέκα και Δ. Βαρτζόπουλου»

Στις επικρίσεις που διατύπωσαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκη Κώστας Γκιουλέκας και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Ν.Δ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με αφορμή την παραίτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, απάντησε η διοίκηση του δήμου.

Σε ανακοίνωση τύπου του δήμου χαρακτηρίζεται «παραληρηματική» η τοποθέτηση των Κ. Γκιουλέκα και Δ. Βαρτζόπουλου, επισημαίνεται ότι η διοίκηση Μπουτάρη παρέλαβε προβληματική κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και υπογραμμίζεται: «Η δημοτική αρχή στο πρώτο επτάμηνο της δράσης της έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την αναβάθμιση και τη χρηστή διαχείριση στην υπηρεσία της καθαριότητας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο Θανάση Παππά, ανέλαβε την αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας «για να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να μην συμφιλιωθεί με τις παθογένειες του παρελθόντος και να αποδώσει στους δημότες της πόλης μας ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό όσο και οικονομικό σύστημα καθαριότητας. Η διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους σε συστηματική και διαρκή συνεργασία με τους δημότες θέτουμε έναν τελικό στόχο: καθαρή πόλη - πρωταθλητές στην ανακύκλωση».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr